Cadier en Keer
Bomen & Struiken
Op
zondag26sep202110:00

"Tóp" geheimen! Wandelexcursie naar het nieuwe Klimaatbos op de Riesebérg

IVN Bomenfestival Limburg

Organisator: IVN VTN Cadier en Keer

Ontdek de geheimen van de natuur op de Riesebèrg! Aan de hand van een beschrijving kun je zelfstandig een wandeling van ± 4 km (circa 1½ uur) maken. Op de route wordt je als wandelaar niet alleen geïnformeerd over het nieuw te ontwikkelen Klimaatbos, maar ook over de verschillende boomsoorten die je onderweg tegenkomt. Bijzonder op de route zijn een mooie oude boswachterswoning genaamd ‘de Beuk’ en de ‘Hotsboom’. Ook passeer je bijzondere bomen, waaronder een Lindeboom van meer dan 200 jaren oud! Vanaf het plateau valt er te genieten van mooie Maasdal panorama’s. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de groeiplannen en het toekomstdoel van het nieuwe Klimaatbos van 3 hectare groot. Het is een heel gevarieerde route waar genoeg te beleven is! Ben jij een avontuurlijk type die deze wandeling graag zou willen lopen? Meld je dan aan!

Let op! Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens of mensen met loop- en/of zichtbeperkingen. De route loopt via stegels door diverse weilanden en een steile helling op en af. Honden dienen aangelijnd te zijn.

Startplaats: Parkeren op het Raadhuisplein in het centrum van Cadier en Keer. Van daaruit is het 15 minuten lopen naar het Klimaatbos op de Riesebèrg.

Aanmelden: vtncadierenkeer@home.nl

Algemene informatie

zondag 26 september 2021 - 10:00 tot 16:00