Fietstocht langs kerken en kastelen

De fietsroutes van IVN-Born/Land van Swentibold hebben al jarenlang bewezen in de belangstelling te staan van talloze liefhebbers van natuur en cultuur in de regio.
Voorheen was dat altijd een begeleide tocht met onze eigen fietsbegeleiders / verkeersregelaars en gidsen waarbij we in één grote kolonne fietsers bij elkaar bleven rijden.
Dit jaar gaan we het wat anders aanpakken:

Onze gasten kunnen zelf in kleine groepjes of individueel de uitgewerkte route rijden, met zelfgekozen starttijd, in eigen tempo en desgewenst met tussenstops bij diverse kerken en kastelen; op enkele locaties staan onze gidsen paraat om een korte – min of meer historische –  toelichting te geven.

Een langere stop / pauze is opgenomen bij onze gezellige IVN-Boshut “Bron 6”  tussen Limbricht en Holtum; daar kan tegen een bescheiden bijdrage de inwendige mens worden versterkt.

De lengte van de route zal minder dan 25 km zijn en gaat grotendeels via verkeersluwe wegen en weggetjes; de route is geschikt voor iedereen die veilig kan fietsen; deelname is gratis, maar een bijdrage voor onze vereniging is altijd erg welkom.
 
Aanmelden is niet verplicht maar kán wel bij onze coördinator Cas van Heugten: 06 – 5135 6231; bij Cas kun je ook terecht voor vragen en toelichting. De routebeschrijving ontvang je bij de hierna genoemde startplek. Deelname is geheel op eigen verantwoordelijkheid.

Starten kan vanaf 09:00 uur tot 11:00 uur vanaf de parkeerplaats bij ons IVN-Home “De Gaard” aan de Jean Barbou de Roosterenstraat te Born. Pauzeplek Bron 6 is bemand tot 14 uur.

Tot ziens op zondag 24 september ! Voel je welkom bij IVN-Born / Land van Swentibold !

Waar
De Gaard
Kasteelpark 36
6121XK Born
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Cas van Heugten

Born-Land van Swentibold

Ontdek meer over

Deel deze pagina