Born - Land van Swentibold
Kind & Natuur
Op
zaterdag06nov202109:00

Wilgen knotten met en voor de jeugd

IVN Bomenfestival LimburgOrganisator: IVN Land van Swentibold

Sterke jongens en meiden tussen de 8 en 16 jaar gezocht! 

Volwassen knotwilgen worden elke 4 of 5 jaar gesnoeid om de bomen gezond te houden. Dit jaar is het weer tijd om er een flink aantal rond het Dierenbeschermingscentrum in Born te knotten.
We gaan deze ochtend gezellig en veilig lage knotwilgen snoeien: takken zagen en knippen, houtstapels maken en twijgen opruimen. Onder toezicht van ervaren IVN-leden van de werkgroep “Behoud Knotbomen” gaan we ervoor zorgen dat waardevolle knotwilgen mooi worden gesnoeid zodat ze er weer voor 4 of 5 jaar tegen kunnen.
Het belooft een leuke ochtend te worden waarbij we met een enthousiaste groep jeugdigen en hun begeleiders lekker bezig zijn in de buitenlucht! Na afloop is er ter beloning voor iedereen een dampende kom (erwten)soep.

Startplaats: Aan het einde van de toegangsweg naar het Dierenbeschermingscentrum Limburg aan de Langereweg 9, 6121 SB in Born.

Parkeren:  Bij het Esso tankstation tegenover VDL Nedcar verlaat u bij de stoplichten de hoofdweg Gelders Eind . U gaat direct daarna links de toegangsweg naar het Dierenbeschermingscentrum op . Omdat de parkeerplaats daar niet beschikbaar is, parkeert u rechts in de berm van de toegangsweg.

Aanmelden: Cas van Heugten 06-5135 6231

Alle info over het Bomenfestival Limburg en over activiteiten bij andere afdelingen vindt u op de website van het Bomenfestival.

Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 09:00 tot 12:30