Born - Land van Swentibold
Amfibieën & reptielen
Op
zondag07apr201909:15

Vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad Lezing 4 april gevolgd door excursie 7 april

IKL logo

IKL houdt op donderdag 4 april in Born een lezing over de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad.
Ze behoren tot de meest bedreigde amfibieën van Nederland, die met name in het Heuvelland nog veel voorkomen. De levenswijze van de dieren maakt dat de soort zich maar moeilijk kan aanpassen aan de veranderende inrichting en beheer van het landschap. Daardoor raakt de soort in geheel Noord-West Europa bedreigd.

Tijdens de lezing wordt de levenswijze en de verspreiding van de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad aan de hand van beeldmateriaal toegelicht. Bij de verspreiding zal de focus liggen op de omgeving van de locatie waar de presentatie gehouden wordt. Hierbij wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op de waarnemingen en gebiedskennis van de deelnemers.

De lezing vindt plaats in het IVN gebouw De Gaard bij Kasteelpark Born en start om 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open.

Bereikbaarheid De Gaard
De ingang is te vinden op de parkeerplaats van het Kasteelpark in het centrum van Born. Komende vanaf de Parkweg is de parkeerplaats aan het einde van de Jean Barbou van Roosterenstraat. Aan de korte zijde van de parkeerplaats zie je een bord "IVN Land van Swentibold" en dit staat bij de ingang van De Gaard. In de navigatie in de auto kan je Kasteelpark 36, Born instellen.
 

Op zondag 7 april vindt er in Mechelen een buitenexcursie plaats waar tijdens een wandeling het leefgebied van de soorten wordt bekeken.


Op zondag 7 april verzamelen we om 9.15 uur bij De Gaard om te carpoolen naar Mechelen (verzamelpunt bij parkeerplaats Dokter Janssenplein), waar om 10.00 uur de buitenexcursie start.


(Foto vroedmeesterpad: R. Geraeds)

Algemene informatie

zondag 7 april 2019 - 09:15
Locatie: 
IVN-home "De Gaard"
Kasteelpark 36
6121XK Born
Nederland
Contactpersoon: 
IVN: Jan Biemans 046-4810475 IKL: Wil Niessen 06-12975144
Google Maps image