Born - Land van Swentibold
Natuur in de Buurt
Op
donderdag26sep201920:00

Natuurfilm 'Flora en fauna van de Maasvallei'

Deze prachtige natuurfilm is gemaakt door Ton Vranken uit Susteren, meer bekend als de schilder van Limburgse- Maas- Landschappen.

Ton Vranken
Met de meer dan 40 uur ruwe opnamen die hij de afgelopen jaren heeft verzameld heeft Ton een prachtige natuurfilm van de Maasvallei weten te   scheppen.

                 Deel 1    lente/zomer    ( 62 minuten )

                 Deel 2    herfst/winter  ( 50 minuten )

Honderden  uren heeft hij in de Maasvallei tussen Stein en Maastricht  door- gebracht. Wandelend met de camera en uren op wacht staand om bepaalde dieren te kunnen filmen.

Zo is er de zeldzame vuursalamander te zien, een hazelworm, een ijsvogeltje dat duikt naar een visje of een libellenlarf onder water die een stekelbaars weet te verorberen, planten en bloemen, vlinders Vuursalamander Foto Ton Vrankenwaaronder de koninginnenpage, egels, tijgerspin, salamanders, paddenstoelen en ga  zo maar door.

 

De gehele film heeft Ton zelf voorzien van eigengemaakte, ontspannende muziek, die hij zoveel mogelijk heeft aangepast aan de beelden. Via tekst wordt weergegeven welke plant of dier te zien is. Ook de geluiden van de natuur zelf staan er op. Gesproken commentaar ontbreekt.

Het is vooral een film om te onthaasten:
                                 Puur Natuur, Geluiden en Muziek !

 

 

Algemene informatie

donderdag 26 september 2019 - 20:00
Locatie: 
" 't DOALKE " in Kasteelpark Born
Kasteelpark 38
6121XK Born
Nederland
Contactpersoon: 
Hans Dings 06-22920323
Google Maps image