Born - Land van Swentibold
Schone Rivieren
Op
zaterdag19sep202009:30

Maas Cleanup Day 2020 Afgelast voor wat betreft IVN Born-Land van Swentibold

Op weg naar Schone Rivieren

Om met de deur in huis te vallen de reden van de afgelasting
 

Achtergrondinformatie Maas Cleanup
 

IVN - Born Land van Swentibold doet al jaren mee met opruimacties in het kader van het project Schone Maas dat inmiddels Schone Rivieren  heet.
Het is een samenwerkingsverband van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation, Stichting De Noordzee, gemeenten en diverse andere partijen. 

Het project beoogt een brede aanpak van rivierafval en vooral onafbreekbaar plastic met het doel 'Plasticvrije Rivieren in 2030'.

Het project Schone Rivieren wil ook door middel van rivierexpedities mensen al het moois van de Nederlandse rivierdelta laten zien. In september 2020 vindt daartoe voor het eerst de ‘Schone Rivieren Ontdekmaand’ plaats.

IVN Born – Land van Swentibold zou daar graag haar steentje aan bijdragen, maar door het Grensmaasproject in onze omgeving zijn tochten langs de Maas in o.a. het Elbagebied bij Grevenbicht nog even niet mogelijk. Vanaf 2021 zal het gebied waarschijnlijk weer vrij toegankelijk zal zijn en dan zal IVN Born ook zeker weer ontdekexcursies naar het gebied Elba organiseren.


Opruimactie


Vanwege de coronacrisis is de opruimactie langs de Maas dit jaar verplaatst naar de maand september.

Niet voor niets naar 19 september, want dat is de World Cleanup Day , de dag waarop in 180 landen zoveel mogelijk zwerfvuil wordt opgeruimd.

Uiteraard wilden wij als IVN Born – Land van Swentibold met praktische ondersteuning van de gemeente Sittard-Geleen  weer in de Elba bij Grevenbicht aan de slag gaan. Daar is het nodige werk te doen om het natuurgebied voor de natuurliefhebber in optimale staat op te leveren voor als het weer toegankelijk is.
Helaas hebben wij, zoals u reeds hebt kunnen lezen, de medewerking van IVN Born-Land van Swentibold voor dit jaar moeten afgelasten.

Volgend jaar leveren we graag weer een bijdrage.

Algemene informatie

zaterdag 19 september 2020 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
Gepland was :Schuttersterrein Grevenbicht
Heuvelsweg
Grevenbicht
Nederland
Contactpersoon: 
Jan Biemans (jj.biemans44@gmail.com) Martien Heurkens ( mheur49@home.nl) Hans van de Mast (hansvandemast@gmail.com0
Google Maps image