Born - Land van Swentibold
Natuur
Op
donderdag14dec201720:00

Lezing "Wat de Maas ons bracht en brengt"

Dit jaar heeft het IVN Born veel aandacht besteed aan de Maas. Er is ook veel gebeurd met ”os Mooder Maas”. Bij Illikhoven en Visserweert zijn de eerste weerdverlagingen al zichtbaar . We zien ook dat afgegraven grond weer snel ingenomen door planten en jonge boompjes. In Meers, het proefproject van Maasverbreding, kun je zien hoe het er over een aantal jaren ook hier kan uit gaan zien. Stuf Kaasenbrood verkent al jaren dit nieuwe gebied bij Meers. Afval in de MaasWekelijks verzamelt hij het aangespoelde plastic afval . In zijn presentatie zal hij vertellen over de Maas als regenrivier en vooral over de plasticafval zowel kwalitatief als kwantitatief.

Na de pauze gaat Marry Duwel met U het Maasgesteente bekijken. Waar komt al dat grind vandaan en welke soorten stenen vinden we langs de Maasoever. Aan de hand van zoekkaarten gaan we onderzoeken of we de stenen die dan op tafel liggen ook een naam kunnen geven.

Donderdag 14 december bent U voor deze lezing van harte welkom in ons IVN gebouw “de Gaard”. Parkeren kunt U op de parkeerplaats naast het Kasteelpark aan de Jean Barbou van Roosterenstraat. De avond begint om 20.00 uur. De lezing is ook voor niet IVN leden vrij toegankelijk.
Info Marry Duwel 046-4853003.

Algemene informatie

donderdag 14 december 2017 - 20:00
Locatie: 
IVN-home De Gaard
Kasteelpark 36
Born
Nederland
Contactpersoon: 
Marry Duwel (046-4853003)
Google Maps image