Born - Land van Swentibold
Bijen
Op
donderdag15sep202219:30

Lezing 'De Honingbij'

Albert Einstein zei al: "Als de bij uitsterft, volgt de mensheid binnen twee jaar".

De honingbij wordt gewaardeerd vanwege de rol als bestuiver van vele plantensoorten, waaronder fruitbomen. Daarnaast is de honingbij de belangrijkste leverancier van verschillende natuurproducten zoals honing, bijenwas, koninginnengelei en propolis.

De honingbij wordt door de mens in kunstmatige bijenkasten gehuisvest voor productiedoeleinden. De honingbij wordt echter ook bedreigd, en de aantallen van de soort nemen af. Belangrijke oorzaken zijn verschillende bijenparasieten (o.a. de Varoamijt) en insecticiden. Omdat de honingbij een van de best bestudeerde insecten is, is veel bekend over het complexe gedrag en het al even complexe kliersysteem dat daarbij een rol speelt. De honingbij is niet de enige bestuiver, maar vanwege het wereldwijde voorkomen en de grote aantallen is de honingbij een van de belangrijkste bestuivers van bloeiende planten.

De lezing wordt gegeven door Jan Voncken, natuurgids en imker.
Datum : donderdag 15-09-2022.

Locatie : Podiumkerkje Grevenbicht, Heilig Kruisstraat 30, 6127CD 
Aanvang : 19.30 u

Bij het kerkje is weinig parkeerplaats. U kunt parkeren op het Burgemeester Kotenplein (de markt), 6127BN, in Grevenbicht.
Vanaf dat plein loopt u in een minuut of 7 via Beegtermarkt en Peperstraat naar het Podiumkerkje in de Heilig Kruisstraat.

Toegang gratis, ook voor niet-leden.

Algemene informatie

donderdag 15 september 2022 - 19:30
Locatie: 
Podiumkerkje Grevenbicht
Heilig Kruisstraat 30
6127 CD Grevenbicht
Nederland
Google Maps image