Born - Land van Swentibold
Kind & Natuur
Op
zaterdag16mrt201909:00

Knotten voor kinderen

 

Zeer jeugdige knotter 2Op zaterdagmorgen 16 maart 2019 van 9.00 uur tot 12.30 uur gaan we gezellig samen met hopelijk een grote groep kinderen en jeugdigen de handjes laten wapperen in de voorzichtig ontluikende voorjaarsnatuur. Het is misschien wel het allermooiste plekje van de hele omgeving, daar langs de Kingbeek tussen Grevenbicht en Obbicht ! En voor het beekje hoef je echt niet bang te zijn: het is maar anderhalve meter breed en meestal niet dieper dan 30 centimeter.

We gaan dan op ons gemak samen gezellig en veilig lage knotwilgen snoeien, takken zagen en knippen, houtstapels maken en twijgen opruimen. Je beweegt op een gezonde manier in een heerlijke buitenlucht.

Knotwilgen zijn niet alleen mooie bomen, maar ze zijn  ook ontzettend belangrijk voor heel veel insecten en vogels; wat dacht je van het leuke steenuiltje of allerlei mezen- en muizensoorten: zij voelen zich veilig thuis in de boomholtes die we ook zelf kunnen ontdekken als we eens met de neus er bovenop zitten. Je leert er ook nog van!

Onder toezicht van ervaren volwassen leden van de IVN-Werkgroep “Behoud Knotbomen” gaan we er voor zorgen dat deze waardevolle knotwilgen mooi worden gesnoeid; zo kunnen die er weer voor 4 of 5 jaar tegen. Komende jaren is het de moeite waard om eens te gaan kijken hoe jouw boom er dan bij staat. Je kunt er dan extra trots op zijn ! Neem je ouders dan maar mee, dan zien ze wat jij - samen met anderen - hebt gepresteerd.

Jouw vader, moeder, opa, oma, oom of tante mogen op 16 maart trouwens gerust meekomen of meewerken, maar ze mogen je ook alleen komen brengen zo tegen 9.00 uur en natuurlijk rond 12.30 uur ook weer komen ophalen.

Wij hebben zelf alle gereedschap, ook handschoenen; zorg wel voor wat oudere kleren en voor stevige schoenen of goed passende laarzen.

Van werk in de natuur krijg je de lekkerste honger: wij zorgen voor chocomel in de pauze en rond 12.00 uur is er heerlijke soep ! Dat is genieten, reken maar !

Waar verzamelen wij ons? Dat is aan de Kingbeek bij de Jodenberg in Grevenbicht, bij de kruising Heilig Kruisstraat, Kuppelkovenderstraat, Harkhovenstraat, Heuvelsweg. Als je daar tegen 09:00 uur bent, vangen we je op en gaan we een paar honderd meter te voet verder langs de Kingbeek.

We vinden het fijn als je je van tevoren even aanmeldt bij onze coördinator Cas van Heugten: een mailtje naar info@mrvanheugten.nl of je belt even 046-4528899  ('s avonds 046-4492099)

Kijk ook eens op de website van onze vereniging IVN Born-Land van Swentibold: https://www.ivn.nl/afdeling/born-land-van-swentibold

 

Dus tot zaterdag 16 maart om 09.00 uur aan de Jodenberg in Grevenbicht.

(Foto bovenaan : Mathie Roijen)

Zeer jeugdige knotter 3

Algemene informatie

zaterdag 16 maart 2019 - 09:00 tot 12:30
Locatie: 
hoek Heilig Kruisstraat / Kuppelkovenderstraat
Kuppelkovenderstraat
Grevenbicht
Nederland
Google Maps image