Born - Land van Swentibold
Recreatie
Op
zondag26mei201909:30

Fietstocht "Langs wegkruizen en kapellen"

Zondag 26 mei 2019 organiseert IVN Born-Land van Swentibold de traditionele jaarlijkse fietstocht, dit jaar met als titel “Langs wegkruizen en kapellen”.
Het is een grotendeels verkeersluwe route over circa 30 km en is geschikt voor iedereen die veilig fietsen kan. De nadruk ligt op een mooie landschappelijke route in een rustig tempo met enkele korte stops en met een wat langere pauze tegen de middag.

De groep wordt begeleid door gidsen en verkeersbegeleiders en blijft in een veilige formatie rijden, zonodig opgedeeld in groepen als de deelname erg groot zou zijn.
We rijden voornamelijk door en langs wat kleinere dorpen in een nog gedeeltelijk landschappelijk gebied.

Wegkruis ValkenburgTijdens de korte stops bij wegkruizen en kapellen vertellen onze eigen gidsen een kort verhaal, de geschiedenis of andere interessante informatie over het betreffende object.

Tegen de middag is er een pauze van ongeveer 30 tot 50 minuten met de mogelijkheid om voor eigen rekening koffie of frisdrank te bestellen; wellicht is er ook de mogelijkheid om een stuk Limburgse vlaai te nuttigen.

We vertrekken om exact 09.30 uur vanaf de parkeerplaats bij ons IVN home te Born, Kasteelpark 36; we streven ernaar om omstreeks 13.00 uur weer terug te zijn op de vertrekplaats te Born.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor onze verenigingskas wordt wel op prijs gesteld; tijdens de pauze gaat daartoe een nestkast rond, waarin men een bijdrage kan deponeren.

Aanmelding is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.
Aanmelden en nadere info via de coördinator Cas van Heugten op 06 – 5135 6231 of per e-mail op info@mrvanheugten.nl 
Verdere info verstrekt ook Lambert Theunissen op 06-44336760

Algemene informatie

zondag 26 mei 2019 - 09:30
Locatie: 
IVN-home "De Gaard"
Kasteelpark 36
6121XK Born
Nederland
Google Maps image