Born - Land van Swentibold
Duurzaamheid
Op
zaterdag02nov201910:00

Bomen over Bomen tijdens de Landelijke Natuurwerkdag 2019

Locatie Grevenbicht

Logo IVN Westelijke Mijnstreek groen
De zeven IVN afdelingen van de Westelijke
Mijnstreek bieden u een heel jaar lang een gevarieerde reeks van activiteiten met BOMEN als onderwerp:
“Bomen over Bomen”

 

 

Natuurwerkdag 1 foto Mathie RoyenDe thans 52-jaar jonge en actieve natuurvereniging IVN Born-Land van Swentibold organiseert op zaterdag 2 november 2019 van 10.00 – 13.00 uur weer de Natuurwerkdag, waarbij we gezellig in de buitenlucht snoeiwerkzaamheden verrichten in de huisweide met hoogstamfruitbomen van de familie Caanen aan de Heilig Kruisstraat 34 te Grevenbicht; tevens gaan we knotwilgen snoeien aan de Kingbeek te Grevenbicht.Natuurwerkdag 2 foto Mathie RoyenMet hulp van en instructie door de leden van de Werkgroep Knotbomen van het IVN Born-Land van Swentibold worden hoogstamfruitbomen (appel- en perenbomen) gesnoeid, snoeihout ingekort en twijgen gebundeld in takkenbossen; het oude ambacht van sjansen binden wordt hier uitgevoerd. Licht tot matig zwaar snoeiwerk kan gedaan worden aan de knotwilgen (speciaal voor de jeugd), voor alle leeftijden is er dus iets te doen.
Jong en oud kunnen zich hier uitleven. Het is een mooie rustieke locatie met huisweide, schapenweide en een nostalgisch fraai bioptoop met de Kingbeek. Het beekje is slechts 30 tot 50 cm diep.

Onze IVN-leden geven toelichting en instructie en helpen zelf ook mee met alle werkzaamheden.

Het IVN zorgt voor begeleiding en gereedschap. Heb je eigen werkhandschoenen, neem deze dan mee. Zorg voor waterdichte laarzen of voor ander stevig schoeisel, met goed profiel, het kan er wat drassig zijn.

Ontvangst vanaf 09.45 uur met koffie, thee, chocomel en cake; in de middagpauze is er brood en soep. Om circa 13.00 uur ronden we het werk af.Natuurwerkdag 3 foto Mathie Royen

Een sfeervolle locatie, extra gezellig voor jong en oud!

Iedereen is welkom, jeugdigen onder 12 jaar wel graag met begeleiding van hun ouder(s) of andere volwassene(n). Deelname is gratis.

Voor nadere informatie en aanmelding zie:
www.natuurwerkdag.nl  (trefwoord: Grevenbicht)
of informeer vrijblijvend per e-mail:
info@mrvanheugten.nl

Je kunt de coördinator ook bellen: Cas van Heugten: 06 5135 6231


Foto’s : Mathie Royen

Algemene informatie

zaterdag 2 november 2019 - 10:00
Locatie: 
Hoogstamboomgaard van de familie Caanen
Heilig Kruisstraat 34
6127 CA Grevenbicht
Nederland
Google Maps image