Born - Land van Swentibold
Bomen & Struiken
Op
zondag12jan202010:00

Bomen over Bomen Bomenwandelingen in de vier seizoenen

Logo IVN Westelijke Mijnstreek groen
De zeven IVN afdelingen van de Westelijke Mijnstreek hebben u een heel jaar lang een gevarieerde reeks van activiteiten aangeboden met BOMEN als onderwerp:

'Bomen over Bomen'Eén van die activiteiten is een reeks van vier excursies verzorgd door de IVN-afdeling Born-Land van Swentibold. De insteek was om door de seizoenen heen de ontwikkeling van bomen te gaan volgen.
Na wandelingen op 28 april, 21 juli en 3 november 2019 zijn we toe aan de 4e en laatste wandeling.

Deze is op zondag 12 januari  van 10.00 tot 12.30 uur.
Let op: aanvangstijd als voorgaande keren, maar afwijkend van de vermelding op de flyer.

De wandeling gaat door het Limbrichterbos. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij het
Dierenbeschermingscentrum Limburg       

Langereweg 9
6121 SB Born

Het sprak vanzelf dat u het meeste leerde als u aan alle vier de excursies zou deelnemen en tot onze blijde verrassing gebeurde dat ook in zeer grote meerderheid.
We zouden gaan letten op de complete verschijningsvorm van de boom en ook op de details die bij elke boomsoort horen. Door goed te kijken en door de bijzonderheden te onthouden zou langzamerhand de kennis groeien.
Het onthouden ging o.i.  gemakkelijker als je terug kon kijken op foto’s. We moedigden mensen aan om tijdens de wandelingen foto’s te maken van de kenmerken die de verschillende bomen hebben. Foto’s maken was echter niet noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan de excursies; ook zonder te fotograferen kon u meedoen.
Als u wel foto’s hebt gemaakt herinneren we u graag aan de  fotowedstrijd Bomen over Bomen
We zouden heel graag zien dat u uw foto’s vóór 16 januari aanlevert voor de terugblikavond op 23 januari 2020 v.a. 19.30 u. in het IVN-home van de afdeling Beekdaelen-Schinnen.

De limiet van het aantal deelnemers is bereikt en daarmee is deze aankondiging niet meer dan een reminder voor de trouwe deelnemers. Bomen over Bomen Wandeling 4 Foto 2
Als u nog nadere informatie wenst kunt u uiteraard weer terecht bij Marry Duwel via mail marry.duwel@hetnet.nl of tel: 046- 4853003

We sluiten de serie van 4 wandelingen af met koffie en iets lekkers in het IVN home Bron 6.

Deelname is gratis  en op eigen risico. Een vrijwillige bijdrage in ons speciale vogelhuisje in Bron 6 wordt op prijs gesteld.

 

 

 

Algemene informatie

zondag 12 januari 2020 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image