Born - Land van Swentibold
Kind & Natuur
Op
woensdag13mrt201909:00

Bomen over Bomen Aandacht voor Boomfeestdag 2019

“Bomen over Bomen”

Logo IVN Westelijke Mijnstreek groen

De zeven IVN - afdelingen van de Westelijke Mijnstreek bieden u een heel jaar lang een gevarieerde reeks van activiteiten met BOMEN als onderwerp.    


De nationale  Boomfeestdag past helemaal in dit thema. Dit jaar is het motto "Ieder kind een boom", een mooie missie!
IVN Stein, IVN Spau-Beek en IVN Born-Land van Swentibold doen mee aan dit festijn.
De
Boomfeestdag is op woensdag 13 maart 2019.


Groep 7 van basisschool Kerensheide zal in Stein bomen en struiken planten. Dit doen ze samen met vrijwilligers van IVN en medewerkers van de gemeente. Groep 7 van basisschool De Maaskei in Urmond gaat in Nattenhoven met medewerking van IKL Landschapsbeheer en IVN-vrijwilligers snoeiwerkzaamheden uitvoeren. De kinderen worden getrakteerd op biologisch appelsap uit een vaatje en een appel en krijgen als attentie een zoekkaart met bomen. Burgemeester en wethouders zijn altijd present om de kinderen te motiveren, en soms zelf ook de handen uit de mouwen te steken.

Ook in Beek zullen de kinderen uit Beek aan de slag gaan, maar helaas is op dit moment nog niet bekend op welke plek geplant gaat worden! Hier zullen vrijwilligers van IVN Spau-Beek meehelpen.

IVN Born - Land van Swentibold, de Gemeente Sittard-Geleen, het Consortium Grensmaas, CNME, IKL  gaan samen met kinderen van de Kingbeekschool uit Grevenbicht en de Wissel uit Born aan de slag in Schipperskerk. Daar worden struiken en bomen geplant, takkenrillen aangelegd en een mooie wilgentunnel gemaakt.

(Zie voor de concrete boomfeestdagactiviteit van IVN Born elders op de homepage van deze website.)

Foto boomaanplant voor aankoniging Boomplantdag WM

Algemene informatie

woensdag 13 maart 2019 - 09:00
Locatie: 
Diverse locaties Westelijke Mijnstreek
Nederland
Google Maps image