Born - Land van Swentibold
Kind & Natuur
Op
zaterdag05nov202209:45

Bomen knotten met kinderen tijdens Natuurwerkdag

NATUURWERKDAG IN OBBICHT

De Werkgroep Behoud Knotbomen van  IVN Born-Land van Swentibold neemt op zaterdag 5 november 2022 van 09.30 – 13.00 uur weer deel aan de Landelijke Natuurwerkdag.  

De Werkgroep organiseert die ochtend een gezellige activiteit voor volwassenen en kinderen. Kinderen tot 12 jaar graag begeleid door (groot)ouders of een andere volwassene. Jeugd vanaf 12 jaar werkt onder het toeziend oog van de leden van de Werkgroep.

Knotkids 1Met deskundige hulp van de leden van de Werkgroep gaan we snoeiwerkzaamheden verrichten in de huisweide met hoogstamfruitbomen van de familie Salden in Obbicht. Het snoeihout wordt ingekort en de twijgen worden gebundeld in takkenbossen; het oude ambacht van 'sjansen binden' wordt hier uitgevoerd. Ook gaan we (en met name de jeugd) knotwilgen snoeien langs de slechts 30 tot 50 cm diepe Kingbeek.

Knotkids 2Het IVN zorgt voor instructie, begeleiding en gereedschap. Heb je eigen werkhandschoenen en misschien een helm, neem deze dan mee. Zorg voor waterdichte laarzen of voor ander stevig schoeisel, met goed profiel, het kan er wat drassig zijn.

De locatie is de Harkhovenstraat in Obbicht. Op 5 nov duidelijk herkenbaar aan het grote spandoek van de Natuurwerkdag.

Ontvangst vanaf 09.30 uur met koffie, thee, chocomel en cake. Om 10.00 u. starten we.
KnotsoepRond 12.30 uur is er stevige soep en smakelijk belegd brood. Omstreeks 13 uur ronden we af.
Er is geen basiskennis vereist; voor alle leeftijden is er wat te doen, het werk variëert van heel licht tot tamelijk zwaar. De nadruk ligt op gezellig samenwerken in de frisse buitenlucht. 

Deelname is gratis.

Bij voorkeur aanmelden via de website van Natuurwerkdag, https://www.natuurwerkdag.nl/  locatie Obbicht of via info@mrvanheugten.nl. Bellen kan ook : 06 5135 6231.

Locatieleider en coördinator is Cas van Heugten, IVN-BORN-LAND VAN SWENTIBOLD. 


Foto’s : Mathie Royen

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2022 - 09:30 tot 13:00
Locatie: 
Boomgaard Obbicht
Harkhovenstraat
Obbicht
Nederland
Google Maps image