Borger-Odoorn
Bloemen & Planten
dinsdag09mrt2021

Voorjaarsnummer 2021 tijdschrift Hondsrug en Veenlanden

Het voorjaarsnummer van ons tijdschrift Hondsrug en Veenlanden wordt de komende weken bij de leden thuis bezorgd. In dit nummer staan artikelen over de activiteiten van de natuurwerkgroepen, de plantenwerkgroep en er is weer een beschrijving van een belevenis in de natuur, deze keer in het natuurmoment van Wietze Koops, één van onze natuurgidsen.

Koos Roggeveld vertelt over stinzenplanten, die in deze tijd weer volop bloeien. Lidy Kuiper doet samen met Hink Been verslag van de activiteiten in het Natuurparkje Alinghoek in Drouwen. En in het vervolgverhaal over halfparasieten zoomt Jos Vink in op de ogentroosten, die de plantenwerkgroep vond in de Mandelanden.

Tenslotte vermelden wij ook het programma voor dit jaar. Dit onder een stevig voorbehoud, want we weten nog steeds niet op welke termijn de coronamaatregelen voldoende zijn versoepeld om weer gezamenlijk op stap te kunnen.

Achtergrond informatie

De verhalen in het tijdschrift zijn beperkt van omvang en natuurlijk valt er over de onderwerpen die worden behandeld veel meer leuks te vertellen. Daarom geven wij vanaf dit nummer bij elk artikel achtergrondinformatie op de website. Dat zien we ook vaak bij andere tijdschriften. Het idee nam de redactie van het tijdschrift over van Roots.

In onderstaand document vinden jullie een overzicht van de inhoud van ons tijdschrift met links naar websites waarachter veel aanvullende informatie is te vinden.

Achtergrondinformatie