Persbericht Overig

Persbericht

Borger-Odoorn 5 maart 2022

Donderdagavond 10 maart

Lezing door Hans Colpa Mossen, klein maar fijn!

IVN Borger-Odoorn maakt een nieuwe start na corona. Onze activiteiten hebben twee jaar bijna stilgelegen maar in 2022 staan weer veel mooie activiteiten op het programma. Kijk maar eens op onze website.

We starten met een lezing over mossen door Hans Colpa o.a. bekend door het natuurprogramma Roeg van RTV Drenthe. De lezing vindt plaats op donderdag 10 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Granietzaal in het Kenniscentrum van het Hunebedcentrum in Borger (Bronnegerstraat 12). Let op parkeren van auto’s kan bij het kenniscentrum. Dus niet parkeren op de grote parkeerplaats van het Hunebedcentum aan de Hunebedstraat. In het donker is het kenniscentrum dan moeilijk te vinden.

De lezing en excursie zijn gratis, alleen de koffie/thee wordt inrekening gebracht. Als je de lezing wilt bijwonen stuur dan even een e-mail aan ac.ivn.bo@gmail.com, dan weten wij hoeveel koffie we moeten zetten.

mos

Mossen zijn fascinerende plantjes met een rijkdom aan groeivormen. Velen van ons lopen er langs zonder ze van dichtbij te bekijken. Maar als je er eens goed naar gaat kijken zie je pas hoe mooi ze zijn. Met een loep ontdek je al heel veel en met een microscoop zelfs nog meer. Een nieuwe wereld gaat voor je open. Tijdens de lezing maken we kennis met de mossen als onderdeel van het plantenrijk, proberen we de meest voorkomende mossen te herkennen en wordt er ingegaan op de levenscyclus, voortplanting en ecologie van deze miniplantjes.

Voor deelnemers aan de lezing is er op zaterdag 26 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur een excursie naar het stormbos bij Buinen. Tijdens deze excursie gaan we kijken naar de biotopen waarin de mossen leven. Advies van Hans: als je een loep hebt, neem die dan mee.

mosNoteer ook alvast in je agenda: vrijdagavond 8 april natuurfilm HABITAT: Nationaal park Drentsche Aa van Henk en Janetta Bos (www.henkbos.net)

Ontdek meer over

Deel deze pagina