Nachtvlinderen in Drouwen

Nachtvlinders zijn super interessant en komen in vele soorten en maten voor. We kennen allemaal de kleine en vaak bruinachtige motjes maar er zijn ook veel prachtige kleurrijke soorten. Er zijn veel meer nachtvlinders in Nederland geteld dan dagvlinders. 2400 soorten nachtvlinders tegen 53 soorten dagvlinders. Sommige soorten nachtvlinders zijn echter ook overdag te zien zoals de Sint Jacobsvlinder en de Sint Jansvlinder, maar de meeste soorten vliegen verborgen in de nacht.

Ben je nieuwsgierig naar nachtvlinders en wil je wel eens verschillende soorten in het echt zien. Dan is deze excursie vast iets voor jou. We beginnen de excursie met een informatieve bijeenkomst in het dorpshuis in Drouwen. Rond half tien lopen we naar het natuurparkje aan de Alinghoek. Daar gaan we met behulp van een lichtbron nachtvlinders lokken om ze goed te kunnen bekijken.

nachtvlinderen

Onze IVN afdeling organiseert deze excursie samen met het natuurparkje Alinghoek. Luciënne Japchen Lenstra en Hink Been verzorgen samen het programma. Zij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van het mooie natuurparkje in Drouwen.

Kom je ook? Je bent van harte welkom! Wel even van te voren opgeven via de groene knop onder dit bericht.

Leden hebben voorrang, maximaal 15 personen kunnen mee.

Aanmelden

nachtvlinder 19 mei 2023 - 20:30
Wanneer
vrijdag 19 mei 2023
20:30
Waar
Dorpshuis Drouwen
Schoolstraat 10 a
9533PL Drouwen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis voor leden. Niet leden € 5,-
  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Aanmelden verplicht: Ja

Activiteitencommissie

Borger-Odoorn

Ontdek meer over

Deel deze pagina