Borger-Odoorn
Natuur in de Buurt
Op
woensdag13jul202219:30

Zwerftocht door de Mandelanden bij Borger met onze natuurgidsen

De Mandelanden bestaat uit 120 ha natuur rond het beekdal van het Voorste Diep. Het Voorste Diep vormt één van de bovenlopen van de rivier de Hunze, die via het Zuidlaardermeer uiteindelijk zijn water loost in de Waddenzee. Het gebied kreeg zijn huidige vorm in 2013 en wordt beheerd door de Stichting Het Drentse Landschap.
 

Het Voorste Diep kreeg tijdens het natuurherstelproject zijn kronkelende loop weer terug en meandert als vanouds door het moerassige landschap. Paden zijn er niet. De natuurgidsen van het IVN zoeken samen met de deelnemers aan de zwerftocht naar een begaanbare route door het gebied. Het is altijd nat in het gebied dus laarzen zijn noodzakelijk. In de vele slenken staat altijd water en ze zijn onvermijdbaar.
 

De Mandelanden worden steeds mooier. Er zijn plekjes met overweldigend veel bloeiende planten. Op andere plaatsen struin je door een veld met hoogopgaand riet of wilgen en elzen. Alles wat een beekdal uniek maakt is aanwezig: de beek, het moerassige gebied aan haar oevers, slenken, natuurgraslanden en houtwallen. De moeite waard dus om te gaan ontdekken.

Algemene informatie

woensdag 13 juli 2022 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Westdorperstraat
Borger
Nederland
Extra Informatie: 

Wanneer: woensdag 13 juli
Aanvang: 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Laarzen zijn noodzakelijk!
Waar: Westdorperstraat Borger, picknickbank nabij brug over het kanaal.
Vooraf aanmelden voor deze gratis excursie is niet noodzakelijk.

Contactpersoon: 
Google Maps image