Borger-Odoorn
Natuur
Op
zaterdag12aug201708:45

Wandeling op het Bargerveen

Opgave verplicht

Bezoek aan het Bargerveen, iets voor u?

Hoogveen in Nederland. Ooit was het in overvloed aanwezig. Laagjes afgestorven planten opelkaar gestapeld, duizenden jaren achtereen. Maar door de vervening is het allemaal verdwenen.

Allemaal? Nee, er zijn nog een paar kleine plukjes bewaard gebleven. Het Bargerveen is zo’n gebied waar je nog hoogveen kunt aantreffen.

Een bijzonder gebied dus. Niet alleen vanwege het veen, maar ook door de grauwe klauwier300 vogelsoorten, 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten  die je kunt tegenkomen gedurende het jaar.  En o ja, er zijn ook adders en vleesetende planten.

We gaan op pad met boswachter Erik Bloeming die het gebied op zijn duimpje kent. We beginnen met een kop koffie / thee en een korte toelichting over het Bargerveen. Daarna gaan we met Erik het veld in. Tijdens deze wandeling bezoeken we een gedeelte dat zonder begeleiding niet toegankelijk is.

 

Een bezoek aan  het Bargerveen, zeker iets voor u!

Algemene informatie

zaterdag 12 augustus 2017 - 08:45
We vertrekken om 7.45 uur vanaf de carpoolplek aan de N34 te Borger en om ongeveer 8.00 uur vanaf de carpoolplek aan de N34 bij Odoorn. Voor degenen die rechtstreeks naar Zwartemeer willen: we verzamelen daar om ongeveer 8.45 uur (Kamerlingswijk OZ 83 in Zwartemeer). Bij opgave graag vermelden waar wij u kunnen verwachten en of u in de auto plaatsen beschikbaar heeft voor medepassagiers.
Locatie: 
Kantoor Staatsbosbeheer
Kamerlingswijk OZ 83
7894AJ Zwartemeer
Nederland
Extra Informatie: 

Opgave vooraf is verplicht. Kosten: € 7,50 (leden IVN € 5,-), dit is inclusief 1 kop koffie of thee.

Contactpersoon: 
Google Maps image