Borger-Odoorn
Natuur
Op
woensdag17mei201714:00

Kijken naar bomen

in Borger

IVN lid Arie de Ruiter gaat woensdagmiddag 17 mei om 14.00 uur een wandeling maken van ca. 1 1/2 uur langs interessante bomen in het dorp Borger. De wandeling, ook voor niet leden van IVN, begint op de parkeerplaats van het Hunebedcentrum aan de Hunebedstraat in Borger. Uiteraard kunnen vragen worden gesteld. Arie vertelt zijn verhaal over bomen graag aan kinderen en hun ouders. Iedereen kan deelnemen aan deze wandeling.

boom

Bomen spreken tot de verbeelding. Vooral omdat sommige exemplaren heel oud kunnen worden. De oudste boom in Nederland is ongeveer 500 jaar oud. Zulke oude bomen vinden we niet in Borger maar ook bij ons vind je exemplaren met een respectabele leeftijd. Het leuke van bomen is dat ze steeds mooier worden naarmate ze ouder worden. Over bomen valt veel te vertellen. Alleen de schors al is verbluffend mooi. Het belangrijkste onderdeel van een boom is misschien wel het blad. Dat zijn kleine fabriekjes waarin een ingewikkeld proces plaatsvindt.

Algemene informatie

woensdag 17 mei 2017 - 14:00
Locatie: 
Hunebedcentrum
Hunebedstraat 27
9531 JT Borger
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: geen, vrijwillige bijdrage voor activiteiten IVN wordt op prijs gesteld. Je kunt je voor de wandeling opgeven op T: 0599-854839 of via mail, zie contactpersoon.

Contactpersoon: 
Google Maps image