Borger-Odoorn
Insecten
Op
donderdag29aug201920:00

De wondere wereld van de nachtvlinders

Lezing door Joop Verburg van de Natuurvereniging Zuidwolde

Een lezing verzorgd door Joop Verburg van de Natuurvereniging Zuidwolde. De Natuurvereniging Zuidwolde is een bijzonder actieve club. Er zijn voor bijna elke diersoort werkgroepen. Voor wat betreft vlinders is er zelfs een aparte werkgroep nachtvlinders naast de werkgroep dagvlinders en libellen. Ook onderhoudt de natuurvereniging een vlindertuin en een apart vlinderommetje.

Nachtvlinders zijn relatief onbekend. Er leven echter veel meer soorten nachtvlinders (2400 soorten) dan dagvlinders (53 soorten) in Nederland. De uiltjes, zoals nachtvlinders vaak worden aangeduid, lijken veel minder interessant dan de mooi gekleurde dagvlinders. Niets is echter minder waar. Er zijn prachtig gekleurde soorten en sommige soorten vliegen ook overdag. Het belangrijkste verschil tussen dag- en nachtvlinders is het ontbreken van knopjes op de antennes bij laatstgenoemde soort. Nachtvlinders leiden soms een merkwaardig leven. Vrouwtjes zonder vleugels bijvoorbeeld en vlinders zonder monddelen.

Bij goed weer gaan we na afloop van de lezing met behulp van een laken en een speciale lamp zelf ontdekken welke soorten nachtvlinders in de buurt van de Idylle voorkomen.

 

Algemene informatie

donderdag 29 augustus 2019 - 20:00
Locatie: 
Granietzaal in Kenniscentrum Hundebedcentrum
Hunebedstraat 27
931 JV Borger
Nederland
Extra Informatie: 

De deelnamekosten aan de activiteit bedragen €  5,- voor leden en € 7,50 voor niet leden.

Contactpersoon: 
Google Maps image