Werkgroep natuurfotografie

In 2013 is deze werkgroep opgericht door een aantal enthousiaste IVN leden, die graag foto’s maken of naar mooie foto’s kijken. De groep heeft als voornaamste doel om het plezier in fotograferen van natuuronderwerpen met elkaar te delen, maar er ook anderen van mee te laten genieten.

Daarnaast wil de groep de kwaliteit van hun foto’s naar een hoger niveau tillen. Dat gebeurt door kennis uit te wisselen, door elkaar tips te geven of door met een andere fotograaf mee de natuur in te gaan en te kijken hoe die te werk gaat.

De leden van de werkgroep komen een aantal keren per jaar bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten komt steeds een ander onderwerp aan bod. De ene keer staat het gebruik van de eigen fotoapparatuur en de techniek van het fotograferen centraal, een andere keer laat één persoon zijn of haar foto’s zien. Soms wordt een onderwerp gekozen en worden de daarvan gemaakte foto’s gezamenlijk doorgesproken.

Ook zijn er plannen om eens een deskundige uit te nodigen en op termijn wil de groep zelf cursussen gaan verzorgen of een expositie houden.

Elk van de werkgroepleden heeft een eigen stijl om de natuur te fotograferen. Het overgrote deel van de leden fotografeert vooral in de natuurgebieden rondom Best. Dit kan uiteenlopen van landschapsfotografie, het maken van macro-opnames tot het vastleggen van natuur rondom het eigen huis.

De rode draad voor deze groep is het plezier in het maken van foto’s in en van de natuur. De gemaakte foto’s zijn te zien via de website van IVN Best.

Coördinator: Roland Kemp (e-mail: roland@kempsolutions.nl)

Foto's gemaakt door leden van de werkgroep zijn hier te zien.