Best
Kind & Natuur
dinsdag12dec2017

Van 1000 m2 betontegels naar een groen speelplein

Wethouder Wijnands knipt met de oudste en de jongste leerling het lint door (Foto, Cor Delissen)

groen speelpleinBij De Heydonck in Heivelden

Het begon met een goede doelen actie voor een speeltoestel, opgezet door ouders uit de oudervereniging. Met het opgehaalde bedrag kon men maar net een schommel kopen, vandaar dat men aan de slag is gegaan om fondsen aan te schrijven en sponsoren te zoeken. Dit is gelukt; het Prins Bernhard Cultuurfond i.s.m. Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds Noord-Brabant en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe waren bereid om financieel te ondersteunen. Naast deze fondsen heeft de school sponsoring mogen ontvangen van Aannemer Fried van de Laar, Groencentrum de Mortelen, Plus Ton Henst, Gemeente Best en IVN.

Er is een projectplan geschreven, alle wensen van de kinderen zijn in kaart gebracht. Deze wensen zijn uitgewerkt door een landschapsarchitect op vrijwillige basis. In de herfstvakantie (afgelopen oktober) is de eerste tegel uit het plein gehaald.
Na een week hard werken, met hulp van een aantal ouders, aannemer Fried van de Laar, Harold de Bresser van Groencentrum de Mortelen hebben we het plein omgetoverd in een plek met veel groen, een ontdek-pad en is er een zandstrook klaar gemaakt voor het plaatsen van 3 supermooie houten speeltoestellen, geleverd door Houtplezier.
In de afgelopen week zijn er voetbaldoelen op het grasveld, grenzend aan het plein, geplaatst door Houthandel van de Wal uit Diessen. Ook zijn de speeltoestellen op het plein geplaatst. Afgelopen vrijdag heeft wethouder Wijnands samen met het oudste en jongste kind van basisschool De Heydonck letterlijk het lint doorgeknipt en konden de kinderen hun energie kwijt op het nieuwe plein.

© Groeiend Best 12-12-2017

nestkasten aan de schoolIVN heeft veel nestkasten opgehangen aan de school (Foto, Cor Delissen)