Best
Natuur in de Buurt
maandag15apr2019

De Tuin van Best

Dit jaar is De Tuin van Best gestart als Stadstuinderij van Eindhoven en omgeving. Op de tuinderij gaan ongeveer 80 soorten groenten en kruiden geteeld worden, bestemd voor groenteabonnementen voor particulieren en levering aan lokale horeca. De missie van De Tuin van Best is om met zorg en respect voor de bodem, mens, dier en natuur te werken. De tuinderij gaat een groene oase worden, geheel in samenhang met de omgeving, waar het prettig is om te zijn, te werken en elkaar te ontmoeten.

Wil je meer weten van kleinschalige, duurzame landbouw? Wil je weten hoe onze groente ook op jouw bord terecht kan komen? En vind je het leuk om je handen vies te maken? Kom dan kennis maken met de boeren, Jan en Jasper, en steek samen de handen uit de mouwen!

Zaterdag 20 april organiseert De Tuin van Best de eerste meewerkdag. Deze meewerkdag is gratis en je hoeft geen ervaring te hebben met werken op het land. Er zal wat lichter en wat zwaarder werk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het uitplanten van jonge plantjes, uitjes planten, teeltbedden harken, bonen zaaien en het verdelen van compost over het land.

Trek kleding en schoenen aan die vies mogen worden. Neem werkhandschoenen mee als je dit prettig vindt werken. Dan zorgen wij voor thee, koffie en een koekje. Als je er niet de hele middag bij kan zijn of alleen wil komen om een kijkje te nemen dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

De meewerkdag is op zaterdag 20 april van 13 uur tot 17 uur aan de Hagelaarweg in Best. De Tuin van Best is gelegen tegenover nummer 25. Wij vragen je om op de fiets te komen wegens gebrek aan parkeergelegenheid. Toch met de auto? Parkeren kan bij de Jeroen Boschschuur op nummer 21.

Voor meer informatie en aanmelden mail naar detuinvanbest@gmail.com of geef aan dat je gaat via onze Facebookpagina @detuinvanbest

Mocht je jezelf willen aanmelden als vaste vrijwilliger dan kan dit ook via detuinvanbest@gmail.com