Best
IVN
donderdag02jul2020

Bloemenhart

Een van de jubileumactiviteiten was om een bloemenweide in te zaaien. Met de groenafdeling van de gemeente Best hadden we al voorbereidingen getroffen voor een bloemenweide voor de bewoners van Best. Samen met Wilco van den Berg van de gemeente hadden we eind 2019 een mooie locatie gevonden midden in het dorp. Op de groenstrook van het tunneldak van het spoor langs de Hoofdstraat kunnen de bewoners van Best over een paar maanden genieten van een bloemenweide. Daar hebben we een groot hart uitgezet dat is ingezaaid. Theo van Gils eveneens van de groenafdeling heeft de grond laten bewerken en voor IVN het bloemenzaad geregeld. Een wildmengsel met kleurrijke bloemen. Op 4 mei hebben Cor van Esch, Trees Cremers en Marijke Abrahams het omgeploegde 'hart' vrijgemaakt van graspollen, geharkt en ingezaaid. Trees Cremers heeft er foto's van gemaakt.

De gemeente heeft een groot bord geplaatst waarop we op 20 juni een spandoek hebben opgehangen:  IVN Best 50 jaar hart voor de natuur.  Hier heeft René van de Horst foto's gemaakt.

De aftrap van het jubileumjaar is zo concreet begonnen. In 2021 gaan we gewoon verder met onze feestelijke activiteiten.