Best
IVN
maandag21jan2019

Aanhanger voor IVN Best

Een lang gekoesterde wens van ons IVN Best is in vervulling gegaan. Een aanhanger zou een goede opbergplek zijn voor onze materialen. Zou tevens ons zeer mobiel maken met de materialen. Geen in- en uitladen meer, geen krassen meer op auto’s door in- en uitladen. Nooit meer “iets” vergeten als we het veld ingaan. Veel over gepraat maar geen daden totdat de Stichting stimulering natuurprojecten omgeving Eindhoven (voorheen Stichting vrienden van het Milieu Educatiecentrum Eindhoven) ons met een donatie van 2500,- euro’s verraste en verblijdde. Deze gift bedoeld voor de realisatie van de aanhanger kwam op het juiste moment. Toen kwamen we in de fase: ”geen woorden maar daden”.

Het Baanderherencollege in Boxtel dat VMBO leerlingen opleidt, toonde zich bereid onder auspiciën van Jeroen Appeldoorn de aanhanger op projectbasis te gaan maken. Hier kan gesproken worden van een win-win situatie. Er was een forse kostenbeheersing en specifieke wensen konden gerealiseerd worden. De leerlingen werkten aan een project dat praktijkgericht was. Volledig in overeenstemming waarvoor ze worden opgeleid. Tevens werden de leerlingen die het begrip IVN nog niet kenden, ermee vertrouwd.

Het resultaat is een mooie aanhangwagen die aan alle functie-eisen van ons IVN voldoet en budgettair onze penningmeester tevreden stelde.

Wij zijn veel dank verschuldigd en gaat uit naar:

- de Stichting stimulering natuurprojecten omgeving Eindhoven

- Baanderherencollege te Boxtel

- Jeroen Appeldoorn docent op het  Baanderherencollege en gerespecteerd IVN-lid en zijn leerlingen die enthousiast de aanhanger vorm hebben gegeven.

Vol trots heb ik de aanhanger op18 januari 2019 namens IVN Best in ontvangst mogen nemen. Staat nu klaar voor gebruik. Zonder te overdrijven kan en wil ik stellen dat deze aanwinst winst betekent voor ons IVN.

Jan Ackermans, voorzitter IVN Best

werkgroep landschapsbeheerwerkgroep landschapsbeheer

 

 

 

 

 

 

 

 

foto's: Trees Cremers