Rondje Winkelsven-Kampina – Beleef-de-seizoenen / winterwandeling

Gidsen: Marijke Abrahams en Petra van Dorp

Van te voren aanmelden met de knop AANMELDEN hier onder

Met de beleef-de-seizoenen wandelingen nemen de gidsen u mee naar een specifiek gebied. In dit gebied wandelen we vier keer per jaar, een lente-, zomer-, herfst- en winter wandeling. In elk seizoen een nieuwe beleving.

Deze winterwandeling vindt plaats in het zuidelijke deel van natuurgebied De Kampina. We beginnen in het winters landschap maar kunnen ook verrast worden door het ontluikend voorjaar. We wandelen langs het overstromingsgebied van de Beerze richting het Winkelsven. Een groot ven dat jaren geleden is hersteld. Je kunt er vogels spotten en bijzondere planten vinden. We doorkruisen het  beekdal, steken de Beerze (weer) over en vervolgen onze weg via de Heiloop. We lopen langs de Smalbroeken, zeer bijzondere blauwgraslandjes die niet toegankelijk zijn maar prachtig omzoomd zijn met bomen en struiken. Kortom een prachtige wandeling. Stevige en waterdichte schoenen zijn een must in dit gebied.

Wij verzamelen om 13.00 u. op de parkeerplaats van Prinsenhof te Best, want de parkeerplaats op de Logtsebaan is afgesloten!

Waar
P-plaats Natuurmonumenten
Logtsebaan
Oirschot
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: IVN-leden gratis en niet-leden € 2,50
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina