Museum Romeins Halder

Museumbezoek en natuurwandeling

Van te voren aanmelden vóór 5 april door het AANMELDFORMULIER hier onder in te vullen

Verzamelen om 13.30 uur bij Prinsenhof, Hoofdstraat 43, Best
en om 14.00 uur bij Museum Romeins Halder
Hier splitsen we de groep dan in 2-en, waarbij de ene helft eerst het museum bezoekt en de andere helft eerst de rondwandeling doet.

Het Museum Romeins Halder (Sint-Michielsgestel) vertelt het verhaal van de aanwezigheid van de Romeinen in het buurtschap Halder. Alle voorwerpen die in het museum getoond worden, zijn gevonden in de directe omgeving van Halder. Tot de collectie behoren onder andere aardewerk, gebruiksvoorwerpen, Romeinse munten, glas en een replica van de uitrusting van een Romeinse soldaat. Het verhaal wordt aangevuld met een replica van een pottenbakkersoven en een waterput, beiden uit de Romeinse tijd en gevonden op Halder. De tentoonstelling is interactief met een introductiefilm, een audiotour en touchscreens.

Het huidige landgoed Haanwijk, waar de wandeling plaatsvindt, heeft een oppervlakte van 431 ha, maar omdat het omringd is door andere gebieden van Brabants Landschap, lijkt het veel groter. Het bestaat uit de restanten van het vroegere sterrenbos, bouwland en weiland. Vanuit het zuiden is het vanuit het buurtschap Halder te bereiken over een prachtige oprijlaan. Behalve het Huis Haanwijk met daarin een restaurant liggen er enkele boerderijen en het voormalige veerhuis het Vaantje.

————————————————————–———

Per aanmeldingsformulier één naam invullen.
Iedere deelnemer ontvangt een bevestigingsmail.

Museum Romeins Halder op 12 april

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
IVN-lid(Vereist)
Toch verhinderd?

12 april 2023 - 13:30
Wanneer
woensdag 12 april 2023
13:30 tot 16:00
Waar
Museum Romeins Halder
Haanwijk 5B
5271 VG Sint-Michielsgestel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Entree € 3,00, voor leden Brabants Landschap € 2,50
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina