De Stoerderij waterbuffelboerderij

Excursie met boer Arjan

VOL. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Op deze zaterdagmiddag krijg je een rondleiding van boer Arjan over zijn waterbuffelboerderij. Bij aankomst wordt thee/koffie/ranja geserveerd. We beginnen met een presentatie over waterbuffels en het bedrijf in de oude schuur. Daarna gaan we de buffels achter de boerderij van dichtbij  bekijken. De waterbuffels lopen deels op eigen grond, maar vooral op natuurgrond van Staatsbosbeheer.

Arjan Swinkels houdt al vele jaren in de weilanden van Son en Breugel en omgeving ongeveer 100 waterbuffels. De stieren worden gehouden voor het vlees. De vrouwelijke buffels worden gemolken. Van de buffelmelk wordt o.m. mozzarella, yoghurt, roomijs en Indiase paneerkaas gemaakt. Ook verkoopt hij op de boerderij rauwe melk. Het Nederlandse klimaat is geschikt voor het houden van waterbuffels. Van nature gaan ze graag het water (modder) in om af te koelen. Het is een sterk ras en zelden ziek. Waterbuffels zijn rustig en mak en af en toe een beetje stressgevoelig. Zij willen graag geaaid worden. Ze blijven het hele jaar buiten in de graslanden en worden maximaal met gras en brokjes gevoerd. Er worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Antibiotica wordt zelden toegediend.

We sluiten af met een smaakvolle proeverij van de eigen gemaakte producten.

Een groot deel van de rondleiding vindt buiten in de weilanden plaats. Trek laarzen en kleding, die vies mag worden, aan. Verdere informatie kan je vinden op www.destoerderij.nl.

Meer gegevens staan helemaal onder aan deze pagina.

Waar
Stoerderij waterbuffelboerderij
Van Den Elsenstraat 56
Breugel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: IVN-leden € 5,00, niet-leden € 7,50 en kinderen (geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar) gratis. Kosten dienen vooraf overgemaakt te worden.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina