Groep 4/5 "De Kiezel" op bezoek bij Cor van Esch, 07-07-2017

Verslag van het bezoek van leerlingen groep 4/5 Kindcentrum de Kiezel aan de natuurtuin van Cor van Esch (vrijdag 7 juli 2017)

De leerlingen hebben in de klas enkele weken gewerkt aan het thema “in onze tuin” en dit bezoekje vormt een mooie afsluiting van het thema.

Hieronder volgt een aantal uitspraken van de kinderen:

*Wij waren op bezoek in de mooie tuin van Cor van Esch. We hebben er mooie dingen gezien zoals beestjes, planten, bloemen enzovoorts. We hebben ook een vossenhol gezien. Het was erg leuk.

*De tuin is mooi en supergroot. We hebben mooie diertjes gezien zoals vlinders en kikkers

*Toen we aankwamen zagen we als eerste de hond van Cor en daarna zagen we eendjes en kikkers. En toen gingen we op pad. We zagen ook een boshuisje en een uitkijktoren.

*Ik heb een dood konijn gezien en een slang. Het was heel gaaf. Cor kon heel veel vertellen. Er waren super veel insecten.

*In Cor’s tuin waren allemaal dieren! Dassen en vossen, vogels en nog veel meer. Ook waren er heel veel bloemen. Het leek wel een bos of een oerwoud maar wel super mooi. Er waren ook super veel poortjes. Erg grappig!

*We gingen op vossenjacht en hebben een dood konijntje gezien en een veer van een kip. Geen spin, maar wel héél veel waterkreeftjes!

*Eerst zag ik maar heel weinig dieren in de tuin van Cor, maar als je er even bent zie je overal kleine diertjes!

*In de tuin van Cor zijn ringslangen en salamanders.

*Ik heb geleerd dat ik vlinders niet moet vastpakken.

*We waren bij de natuurtuin van Cor van Esch en hij had een mega-tuin! Het was alleen maar natuur en er waren ook vijvers. In die vijvers zaten ook ringslangen, kikkers en een waterschorpioen. Cor heeft ook een hondje. Die hond is zwart en heet Karin.

*Cor is bij het IVN en kan heel veel vertellen over de natuur. Hij heeft ook een mooi huis en daar wil ik wel wonen!

*Cor vertelde dat je in heel je leven overal natuur ziet. Bloemen, gras, beestjes, bomen.

Maar er zijn ook planten die prikken zoals brandnetels en er zijn ook planten die je laten leven zoals bomen. En als je ’s avonds laat stil in het bos gaat zitten hoor en zie je van alles!

*Ik heb een regenworm vastgehouden en een pissebed. Het was héél leuk.

*Ik vond het heel leuk en heb veel geleerd van Cor.

*Cor zwemt zelfs in het meer in zijn natuurtuin. Hij heeft een hol van vleermuizen en dassen en een nest van een buizerd. Gelukkig waren de kleine buizerds al uitgekomen want het nest was met de storm uit de boom gevallen.

*Ik vond het heel leuk want ik heb geleerd dat natuur er is voor mens en dier en dat we er zuinig op moeten zijn.

*Ook de bomen die dood zijn gegaan mogen gewoon blijven liggen. Daar wonen heel veel  diertjes in.

*Er was veel te leren maar ook veel te zien. Het is daar erg leuk dus je moet er zeker heen want het is fantastisch!

Kortom: een héél geslaagd uitstapje, voor herhaling vatbaar. Namens alle kinderen en de juf nogmaals hartelijk bedankt Cor voor de geweldige, leerzame ochtend!

Foto's