Best
Natuur
Op
zondag25feb201813:30

Tussen Mortelen en Kampina

wandeling

U wandelt mee met de natuurgidsen Cor en Cor: van Esch en Karsemakers. De eerste heeft zijn passie vooral liggen bij planten. De andere bij vogels. Dus volop kennis van flora en fauna aanwezig.

We zitten nog midden in de winter. Toch krijgen we al een beetje een voorjaarsgevoel. De dagen lengen en de vogels laten al meer van zich horen. Denk aan de lijsterachtigen zoals de grote lijster, de zanglijster en de merel. De kans bestaat dat we nog enkele wintergasten tegenkomen. Bijvoorbeeld de kramsvogel en de koperwiek. Ook de spechten laten zich al horen met hun geroep en geroffel. Zij willen hun territorium afbakenen en een vrouwtje voor zich winnen.

Bij de planten zullen we beslist speenkruid, bosanemonen en de sleutelbloem te zien krijgen.

De gidsen hebben het gebied ten westen van de Oude Grintweg op het oog om te wandelen. We verzamelen op de parkeerplaats aan Den Ekker in Best. Van daaruit rijden we carpoolend naar het wandelgebied. Als u geen vervoer hebt, bent u toch welkom. Er is altijd wel een plaatsje vrij in een auto om mee te rijden. Daarom: wandel lekker mee en beleef het mee!

Algemene informatie

grote bonte specht
zondag 25 februari 2018 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
START: Parkeerplaats
Den Ekker
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden

Google Maps image