Best
Natuur in de Buurt
Op
donderdag20okt202213:30

Ommetje Lusdonck - herfstwandeling - Aanmelden

Beleef-de-seizoenen-wandeling

Aanmelden via het aanmeldformulier

Met de beleef-de-seizoenen wandelingen nemen de gidsen u mee naar een specifiek gebied. In dit gebied wandelen we vier keer per jaar, een lente-, zomer-, herfst- en winter wandeling. In elk seizoen een nieuwe beleving.

Bij het ommetje Lusdonck gaan we van de natuur van het Beerze dal genieten. Het is een prachtig natuurgebied en de wandeling gaat over mooi aangelegde paden. De Beerze is een van de beken die door de Kempen stroomt en via de Dommel in de Maas uitmondt. We lopen door het stroomgebied van deze beek. In de Beerze zijn 22 vistrappen aangelegd. Het hoogteverschil van enkele meters maakt het de vissen anders onmogelijk om tegen de stroom in te zwemmen. Een groot gebied langs de Beerze mag overstromen, hier heeft de beek haar natuurlijke meanders weer teruggekregen. Het kan dus behoorlijk nat worden. Veel planten en dieren hebben hierdoor dit leefgebied weer ontdekt.

Tijdens deze wandeling van 5/6 km kunnen we genieten van het traditionele Brabantse land met zijn mooie langgevelboerderijen.
Wil je de seizoenen beleven, wandel dan mee!

Algemene informatie

donderdag 20 oktober 2022 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
START: Bij Ons Spoordonk
Langendonksedijk 5
Oirschot
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden

Google Maps image