Best
Natuur
Op
donderdag08nov201820:00

Nieuwkomers in de Brabantse natuur

lezing door Mari de Bijl

Mari de Bijl is alweer 38 jaar actief in de natuurbescherming voor Brabants Landschap. Ook schrijft hij al een jaar of acht een column in het Eindhovens Dagblad over de natuur. 

Op deze avond gaat Mari iets vertellen over nieuwkomers in onze Brabantse natuur. Dat zijn er nogal wat. Veel dieren komen vanzelf zoals de hoornaarwesp en de sikkelsprinkhaan. Ook een nieuwkomer is de steenmarter. Mari vertelt over het boomkikkerproject dat heeft gelopen bij Brabants Landschap. Is het project geslaagd? Hoe staat het er nu voor met de boomkikker? Dan zijn er de tamme varkens die een paar jaar in een dicht met gras begroeid bos van Brabants landschap hebben gescharreld. Van wie waren die varkens en waarom liepen ze juist in dat bos? Wat gaat er met de wilde zwijnen gebeuren nu de Afrikaanse varkenspest nadert? Als laatste onderwerp komt de das aan de orde. Waarom is er een projectje gestart om weesdassen te plaatsen op de Herbertusbossen?

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de antwoorden op al deze vragen? Kom dan naar deze interessante lezing van Mari de Bijl.

Algemene informatie

donderdag 8 november 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
't Tejaterke
Max de Bossustraat 1
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden

Google Maps image