Best
Natuur in de Buurt
Op
donderdag26mrt202020:00

Natuurontwikkelingsproject de Scheeken + Bermbeheer in onze gemeente - AFGELAST

Deze lezing gaat niet door i.v.m. de algemene maatregelen rond het Corona-virus.

lezing door Wilco van den Berg

Wilco van den Berg, beleidsmedewerker Groen bij de gemeente Best gaat op deze avond in op een nieuw natuurontwikkelingsproject en het bermbeheer van de gemeente.

Natuurontwikkeling De Scheeken
Langs de Kanterseveldenweg verschijnt een mix van bosjes, struweelsingels, amfibieënpoelen, natte hooigraslanden en een populierenweide. Gemeente Best realiseert hiermee 14 ha nieuwe natuur. Dit nieuwe natuurgebied vormt de verbinding tussen De Vleut en De Scheeken. Er is ook een rolstoelpad aangelegd van BestZoo naar het edelhertengebied van Brabants Landschap. En zo bevat dit nieuwe gebied nog meer verrassende elementen.

Ecologische bermbeheer gemeente Best
Gemeente Best beheert haar bermen langs de grote ontsluitingswegen al meer dan 15 jaar om de biodiversiteit in de gemeente te verbeteren. Maar profiteren flora en fauna hier ook daadwerkelijk van? Om hier achter te komen, heeft de plantenwerkgroep van IVN samen met een bijen-expert de afgelopen twee jaar een aantal bermen geïnventariseerd. Met verrassende resultaten!

 

Wilt u weten waarom dit nieuwe natuurgebied wordt ingericht? Bent u ook benieuwd naar het resultaat van de inventarisaties van de bermen en wilt u weten wat de gemeente met deze resultaten doet? Kom dan naar deze “tweeluik-presentatie”.

Algemene informatie

donderdag 26 maart 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
't Tejaterke
Max de Bossustraat 1
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden

Google Maps image