Best
Landschap
Op
dinsdag04apr201720:00

Natuurherstel dichtbij huis - lezing

Informatieve avond over het gebied tussen Ploegstraat en A58 door natuurgidsen van IVN Best


Wanneer bouw- of wegenprojecten beschermde natuur aantasten, moet die natuur gecompenseerd worden. Dat moest ook gebeuren bij de uitbreiding/aanleg van de A2/N2. Ter compensatie is het gebied in Best tussen de Ploegstraat en de A58 teruggegeven aan de natuur. Bent u daar al eens geweest? Weet u al wat er allemaal gedaan is voor de natuur? Nee? Dat komt mooi uit. Kom dan naar de informatieve avond over dit stukje natuur in Best. 

De Bestse natuurgidsen Ans, Henk, Kathy, Marian en Petra weten alles over dit gebied. Tijdens hun natuurgidsenopleiding in 2015-2016 hebben zij de natuur in dit gebied geobserveerd en bestudeerd. Zij hebben hun bevindingen toen al gepresenteerd aan de andere cursisten. Nu – een jaar later en met een diploma op zak – willen ze ook u op de hoogte brengen van dit bijzondere natuurgebied.

In het gebied werd een zwaluwwand voor de oeverzwaluwen geplaatst en werd een schelpenstrand aangelegd voor de kleine plevier. Maar hoe hebben de planten en de dieren zich ontwikkeld in dit gebied? Kom luisteren naar het verhaal van onze afgestuurde natuurgidsen. Dan bent u meteen optimaal voorbereid op de excursie naar dit gebied op zaterdag 17 juni om 9.30 uur.  

Het nieuwe stukje natuur in Best hebben we te danken aan het Structuurschema Groene Ruimte (SGR) (1993). Hierin is namelijk opgenomen: “Wanneer bij wegenprojecten schadelijke effecten op beschermde natuurwaarden niet kunnen worden voorkomen (bijvoorbeeld door verlegging van een gepland traject) of beperkt (door verzachtende maatregelen zoals oversteekplaatsen voor dieren), moet beschadigde natuur gecompenseerd worden”.

Algemene informatie

dinsdag 4 april 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
't Tejaterke
Max de Bossustraat 1
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden

Google Maps image