Best
Landschap
Op
zaterdag02nov201910:00

Landelijke Natuurwerkdag - Best

Zaterdag 2 november is het weer zover. Dan is de landelijke natuurwerkdag. Veel vrijwilligers steken deze dag de handen uit de mouwen om de natuur een handje te helpen. IVN Best sluit hierbij aan en organiseert ook een dagje werken in de natuur. Zin om te helpen? Van 10.00 uur tot 15.00 uur ben je van harte welkom.

Werkzaamheden

Je gaat werken op de Aarlesche Heide achter Medical Systems, een terrein van Defensie. Het is een van de mooiste heidegebieden van Best en kent nog een aantal zeldzame planten en dieren.

Een deel van de natte heide dreigt te worden overgroeid door zaailingen van de grove den. Deze zaailingen gaan we samen verwijderen, zodat de heide weer open wordt en meer kans krijgt.

Het gaat om een kwetsbaar terrein, waardoor groot rijdend materiaal niet gebruikt kan worden. De klus moet daarom geklaard worden door handwerk. Wellicht daardoor een stimulans voor je om te komen helpen, want vele handen maken licht werk.

Plaats

De Gagel in Best loopt parallel aan het Wilhelminakanaal. Ga deze weg in via de rotonde aan de Ringweg/Brem. Je ziet vanzelf een keer een banner en/of spandoek van IVN Best of Natuurwerkdag.

Over het eten en drinken

IVN Best zorgt voor de benodigde materialen en gereedschappen. Bovendien zorgt IVN Best voor eten en drinken op die dag. Koffie met iets lekkers, soep, pannenkoeken en na afloop iets fris. Deelnemers hoeven dus niets mee te nemen. Wel wordt aanbevolen om oude kleren aan te doen en stevige schoenen/laarzen.

Let op: graag even aanmelden via www.natuurwerkdag.nl

 

Algemene informatie

natuurwerkdag
zaterdag 2 november 2019 - 10:00 tot 15:00
Contactpersoon: