Best
Landschap
Op
zaterdag03nov201810:00

Landelijke Natuurwerkdag - Best

Op zaterdag 3 november wordt de landelijke Natuurwerkdag gehouden.

Op veel plaatsen in Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om het landschap een handje te helpen. De werkgroepen “landschapsbeheer” en “jeugd” van IVN Best sluiten hierbij graag aan en organiseren ook een dagje werken in de natuur. Zin om te helpen? Van 10.00 uur tot 15.00 uur bent u van harte welkom.

Over de werkzaamheden

Dit jaar ligt het werkterrein in de Pailjaart, een stukje van De Mortelen. Hier liggen enkele weilandjes met een houtwal eromheen. Het is een duidelijk voorbeeld van hoe Best er 50 jaar geleden uitzag. Het was er nat, dus in de zomer werd er gehooid. En in de winter werd er hout gezaagd voor in de kachel.

De weilandjes met houtwallen moeten bewaard blijven, zodat we kunnen blijven zien hoe Best vroeger was. Doen we niets dan groeit alles dicht en wordt het een bos. Daarom gaan we de houtwal snoeien, zodat de weilandjes de komende jaren weer veiliggesteld zijn. De houtwal is groot. Dus er is voldoende werk voorhanden.

Over de weg ernaartoe

Kom naar de hoek Kruisbeemdenweg / Pailjaartseweg. Hier kunt u de auto parkeren en is het nog 200 meter lopen. Fietsers rijden vanaf hier de Pailjaartseweg in en volgen de bordjes.

Over het eten en drinken

IVN Best zorgt voor de benodigde materialen en gereedschappen. Bovendien zorgt IVN Best voor eten en drinken op die dag. Koffie met iets lekkers, soep, pannenkoeken en na afloop iets fris. Deelnemers hoeven dus niets mee te nemen. Wel wordt aanbevolen om oude kleren aan te doen en stevige schoenen/laarzen.

Let op: graag even aanmelden via website www.natuurwerkdag.nl.

 

Algemene informatie

Insectenhotel bij 't Boshuys
zaterdag 3 november 2018 - 10:00 tot 15:00
Locatie: 
Kruisbeemdenweg
Best
Contactpersoon: 
Google Maps image