Best
Landschap
Op
zaterdag04nov201710:00

Landelijke Natuurwerkdag - Best

Op zaterdag 4 november wordt de landelijke Natuurwerkdag gehouden. Eén keer per jaar een dag in de natuur werken. Om de natuur een handje te helpen. Dat doen we op de jaarlijkse landelijke natuurwerkdag op de eerste zaterdag van november. Op heel veel plaatsen in Nederland worden dan door vrijwilligers allerlei werkzaamheden uitgevoerd in de natuur. Zo ook in Best. Hier zijn de werkgroepen ‘landschapsbeheer’ en ‘jeugd’ van IVN Best verantwoordelijk voor de organisatie. Ook zin om een dagje lekker in de natuur bezig te zijn? Tussen 10.00 uur en 15.00 uur ben je van harte welkom om mee te helpen.

Let op: deelname is gratis maar graag wel even aanmelden via website www.natuurwerkdag.nl


Dit jaar gaan we het heideterrein achter Brasserie ‘t Boshuys opschonen. Dit stukje heide heeft in 2012 de laatste grote onderhoudsbeurt gehad. Toen is er meteen een poel gegraven en een insectenhotel gebouwd. Het is nu weer de hoogste tijd om struiken, boompjes, bramen en alles wat er niet thuis hoort te verwijderen. Hierdoor krijgen de heideplantjes weer alle ruimte om uit te groeien tot een heidegebied.
Dezelfde werkzaamheden gelden voor het heideterrein tegenover de brasserie. Hier staan veel berken die verwijderd moeten worden. Er is volop werk te doen.

IVN Best zorgt voor de benodigde materialen en gereedschappen. Bovendien zorgt IVN Best voor eten en drinken op die dag. Koffie met iets lekkers, soep, pannenkoeken en na afloop iets fris. Deelnemers hoeven dus niets mee te nemen. Wel wordt aanbevolen om oude kleren aan te doen en stevige schoenen/laarzen.

Algemene informatie

Insectenhotel bij 't Boshuys
zaterdag 4 november 2017 - 10:00 tot 15:00
Locatie: 
Brasserie ’t Boshuys
Sonseweg 39
Best
Contactpersoon: 
Google Maps image