Best
Landschap
Op
zaterdag05nov201610:00

Landelijke Natuurwerkdag - Best

Op zaterdag 5 november wordt de landelijke Natuurwerkdag gehouden. Eén keer per jaar een dag in de natuur werken. Om de natuur een handje te helpen. Dat doen we op de jaarlijkse landelijke natuurwerkdag op de eerste zaterdag van november. Op heel veel plaatsen in Nederland worden dan door vrijwilligers allerlei werkzaamheden uitgevoerd in de natuur. Zo ook in Best. Hier zijn de werkgroepen ‘landschapsbeheer’ en ‘jeugd’ van IVN Best verantwoordelijk voor de organisatie. Ook zin om een dagje lekker in de natuur bezig te zijn? Tussen 10.00 uur en 15.00 uur ben je van harte welkom om mee te helpen.

Dit jaar hebben de coördinatoren van de werkgroepen, Jeroen Appeldoorn en Marco Renes, in overleg met Brabants Landschap gekozen voor werkzaamheden in De Mortelen. We gaan wilgen knotten en een poel schoonmaken voor de boomkikker. Genoeg werk in ieder geval.
IVN Best zorgt voor de benodigde materialen en gereedschappen. Bovendien zorgt IVN Best voor eten en drinken op die dag. Koffie met iets lekkers, soep, pannenkoeken en na afloop iets fris. Deelnemers hoeven dus niets mee te nemen. Wel wordt aanbevolen om oude kleren aan te doen.
Geïnteresseerden verzamelen zich bij de schuur van Brabants Landschap aan de Lopensestraat in Oirschot. Hier parkeren we de auto en/of de fiets. Vanaf dit punt lopen we gezamenlijk met alle spullen naar de werkplek. Daar zetten we een tent op die dient als bivak voor de hele dag, want hier verblijven we tot het einde om 15.00 uur.

Let op: deelname is gratis maar graag wel even aanmelden via website www.natuurwerkdag.nl

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2016 - 10:00 tot 15:00
Locatie: 
START: Boerderij Brabants Landschap
Lopensestraat
Oirschot
Contactpersoon: 
Google Maps image