Best
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag13apr201909:30

Kijk in de wijk Heikant en Aarle

In het kader van 200 jaar zelfstandigheid Best wordt een kijkje geboden in de wijk Heikant/Aarle o.l.v. natuurgidsen Cor van Esch en Marjel van Dijk in samenwerking met Corrie Erich en Gonnie van Engelen van erfgoedvereniging Dye van Best en Peter van Kollenburg namens bewonersoverleg buitengebied Aarle Heikant.

Deelnemers komen om 9.30 uur rechtstreeks naar de Aarlese Hoeve op de Oirschotseweg 117 in Best. Hier starten Corrie  en Gonnie met een rondleiding door de Aarlese Hoeve. Daarna lopen we van de Aarlese Hoeve naar de Sint Annakapel, terwijl Peter onderweg vertelt hoe het er 200 jaar geleden uitzag en over interessant erfgoed in dit deel van de wijk. Corrie en Gonnie vertellen vervolgens over de Sint Annakapel en Marjel en Cor over wat daar aan bloeiende planten te zien is. Dan gaan we van de Sint Annakapel naar de boerderij van Peter voor een pauze met koffie/thee en een koekje. Na de pauze lopen we naar het oude kippenhok (erfgoed) waar Peter vertelt over het gebied terwijl er verder gelopen wordt naar de kikkerpoel en het insectenhotel. Marjel en Cor zullen uitleg geven over de kikkerpoel, het insectenhotel en het IVN. Daarna gaan we via een interessante route terug naar de Aarlese Hoeve. Peter vertelt onderweg over de wijk.

Deelnemers dienen goed ter been te zijn en liefst waterdicht schoeisel te dragen. Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Algemene informatie

zaterdag 13 april 2019 - 09:30 tot 12:00
Locatie: 
Start: De Aarlese Hoeve
Oirschotseweg 117
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden