Best
Natuur
Op
zondag12jul202013:00

Jubileum fietstocht zonder gids

Deze fietstocht gaat door rekening houdend met de algemene maatregelen rond het Corona-virus.
Organisatoren: Adrie Brands en Frans Erich
Routebeschrijving en bijlage met extra informatie over de route

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van IVN Best is deze route in totaal ca. 50 km lang. Omdat iedereen mee moet kunnen doen, is de route opgedeeld in twee lussen van ongeveer 25 km. De routebeschrijving wordt niet uitgedeeld bij Prinsenhof, zoals in het programma staat vermeld, maar de routebeschrijving en de bijlage met extra informatie over de route moet u zelf uitprinten; uiteraard kunt u de route dan ook vanaf uw telefoon  rijden.

De route laat ons een prachtig stukje Brabant zien, in de directe omgeving van Best en een beetje er buiten.

De eerste lus loopt door de buurtschappen Aarle, Staten, Pandgat en door het oude boerenlandschap dat nog niet al te zeer is verpest door de ruilverkaveling. 

De tweede lus gaat vanaf het Batadorp langs het kanaal naar het Koekoeksbos met golfbaan. Dit was vroeger de heide die bij Best hoorde. We fietsen om Ekkersweijer en gaan dan over het kanaal naar het noorden, door de Sonse heide en Sonniuswijk naar de Boskant. Via de Vleut komen we weer terug in Best.

Er is onderweg voldoende horeca maar of men er spontaan op het terras kan neerstrijken, kunnen we niet garanderen. De deelnemers moeten zelf hier informatie over inwinnen en voor alle zekerheid zelf drinken en evt. een appel mee nemen. 

Wij stellen het op prijs om te horen wanneer u deze route (s) heeft gefietst en om uw mening te horen over deze route. Stuur een mailtje naar webmaster.ivnbest@gmail.com.

Algemene informatie

zondag 12 juli 2020 - 13:00 tot 17:00
Locatie: 
Start: Prinsenhof
Hoofdstraat 43
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis