Best
Landschap
Op
dinsdag11feb202020:00

Het Groene Woud

lezing en film door Mark Kapteijns en Marco Renes

i.s.m. Erfgoedvereniging Dye van Best

Marco Renes zal eerst een inleiding geven over Het Groene Woud, het verleden, heden en toekomst. Na de pauze zal Mark Kapteijns zijn film ‘Het Groene Woud, Brabant tussen steden’ laten zien.

Mark Kapteijns is werkzaam bij Brabants Landschap als boswachter in Het Groene Woud en is tevens natuurfilmer. Hij heeft vele prijswinnende natuurfilms op zijn naam staan en heeft twee jaar aan deze film gewerkt. Op kunstzinnige wijze is het verborgen leven van onder meer het edelhert, ooievaar, boomkikker en das haarscherp in beeld gebracht. Met deze film presenteert Brabants Landschap natuur dichtbij huis, de waardevolle natuur, in balans met stad en land, mens en dier, staat centraal in de film.

In het hart van Brabant tussen de steden Tilburg, Eindhoven, Helmond en Den Bosch ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland: National landschap “Het Groene Woud". Hier vinden we bossen, heide, vennen, beekdalen en volop cultuurhistorie. Dat is best bijzonder in een provincie met een en al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreeren. Geniet van deze film over de natuurlijke schatten van Brabant!

Algemene informatie

dinsdag 11 februari 2020 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Prinsenhof
Hoofdstraat 43
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis

Google Maps image