Best
Natuur
Op
zondag16jul201713:00

Fietsen langs bolle akkers

Coördinatoren: Adrie Brands en Frans Erich

De julimaand is bij IVN Best fietsmaand. Frans Erich en Adrie Brands hebben weer een mooie route in elkaar geknutseld. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur krijgt u de route uitgereikt en een toelichting over enkele punten die u onderweg tegenkomt. U kunt de route natuurlijk ook ophalen en hem later fietsen. De tocht is ongeveer 32 km lang en gaat ook over enkele zandpaden. U komt voldoende terrasjes tegen om even te rusten en iets te drinken.

Het thema is “Fietsen langs bolle akkers”. Ze zijn ontstaan tijdens de potstalcultuur. Deze landbouwmethode zorgde voor transport van mest en heideplaggen naar de akkers rondom de boerderijen. Deze eeuwenlange bemesting zorgde ervoor dat de akkers ongeveer een meter opgehoogd werden. Door de bewerking van de grond werd het midden van het land hoger dan de randen.

U komt veel bolle akkers tegen tijdens deze tocht langs diverse buurtschappen. Vanuit Best fietst u via Klaverhoek en Kalvereeuwsel naar Boskant en via de Bobbenagelseweg naar Olland. Over een fietspad door het Dommeldal bereikt u via Hezelaar het dorp Liempde. Via Vrilkhoven en Heerenbeek komt u door Aarle weer terug in Best.

Iedereen is welkom.

Algemene informatie

zondag 16 juli 2017 - 13:00 tot 17:00
Locatie: 
START: Prinsenhof
Hoofdstraat 43
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden

Google Maps image