Best
(Zoog)dieren
Op
woensdag15mei201915:15

Excursie naar Kamelenmelkerij Smits te Berlicum

Alleen mogelijk voor degenen die zich van te voren hebben aangemeld.

De excursie start om 15.45 uur bij Werstkant 16, Berlicum. Hier kunt u ook op eigen gelegenheid heen. Dit wel even aangeven op het aanmeldformulier.

Het programma ziet er als volgt uit: eerst is er een ontvangst met koffie/thee en een plak cake. U krijgt uitleg over de kamelen en de melkerij, een rondleiding door de stallen of langs de wei en gelegenheid kamelenmelk te proeven. Daarna kunt u genieten van een pannenkoekje.

Op de kamelenboerderij is van alles te doen. De kamelen worden twee maal per dag gemolken. We gaan zien hoe de kamelen gemolken worden, maar we mogen dan niet te dichtbij komen i.v.m. stressgevoeligheid tijdens het melken. Van de 85 vrouwtjes worden er 25 gemolken. Een deel van de melk gaat naar hun kalfjes, een deel wordt gebruikt om er producten van te maken. Ook wordt de melk geëxporteerd naar diverse landen binnen Europa. Bij droog weer lopen de kamelen in de wei; bij regen staan ze lekker droog in de stallen, omdat kamelen niet van regen houden. De kamelen mogen geaaid en geknuffeld worden, je mag de fles geven en als je durft mag je op de rug van een kameel zitten.

Voor deze activiteit dient u zich van te voren aan te melden via dit aanmeldformulier

Algemene informatie

woensdag 15 mei 2019 - 15:15 tot 18:00
Locatie: 
START: Prinsenhof
Hoofdstraat 43
Best
Extra Informatie: 

Kosten: € 5,00 voor IVN-leden, € 7,50 voor niet-leden en € 2,50 voor kinderen

Google Maps image