Best
Duurzaamheid
Op
dinsdag19mrt201920:00

Afval

door Mark Donders, projectleider afval van de afdeling beheer van de gemeente Best die zich bezighoudt met afval binnen de gemeente Best

Wie kent niet de opmerking op een verjaardagsfeestje dat het helemaal geen zin heeft om afval te scheiden, omdat aan het eind van de rit toch alles op één grote hoop wordt gegooid?

Nou, het IVN in ieder geval wel. Om dat misverstand (want dat is het) uit de weg te ruimen, organiseert IVN Best een lezing over afval. Dat er van tuinafval compost wordt gemaakt, die gratis op de gemeentewerf kan worden opgehaald, is vrij algemeen bekend. Maar wat gebeurt er met luiers, met plastic/metaal/drankkartons, met groente-/fruit-/tuinafval, met glas en vooral met restafval? In een powerpointpresentatie, met bewegende beelden en door ons zelf te laten oefenen met het scheiden van afval, gaat Mark Donders van de gemeente Best hier uitgebreid antwoord op geven. Daarna zal het duidelijk zijn dat afval op grote schaal wordt gerecycled tot allerlei bruikbare grondstoffen. Afval is dan ineens kostbaar materiaal dat hergebruik bevordert en daardoor verspilling tegengaat. In een tijd dat er nog steeds veel voedsel wordt weggegooid en open water ernstig vervuild begint te raken met plastic, is dit belangrijke wetenschap. Het IVN wil met deze lezing inzicht verschaffen in de diverse afvalstromen en bijdragen aan de motivatie om zo zorgvuldig mogelijk afval te gaan of blijven scheiden.

Algemene informatie

dinsdag 19 maart 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
't Tejaterke
Max de Bossustraat 1
Best
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden en € 2,50 voor niet-leden