Stoepplantjes onderzoeken

Welke planten groeien er voor jouw deur? Stoepplantjes zijn namelijk ontzettend belangrijk. Ze koelen de stad, ze zorgen ervoor dat water sneller wegloopt als het regent, ze zijn goed voor schone lucht en belangrijk voor de natuur.

Onderzoeken welke planten er op en langs je stoep groeien is belangrijk en ook om te weten waarom. Het vertelt veel over de variatie aan planten die er is.

Je kunt heel makkelijk zelf onderzoeken wat er groeit en je hoeft echt geen tuin te hebben.
 

 1. Ga naar buiten en kijk bij jou op de stoep wat voor plantjes er groeien. Planten met bladeren én bloemen zijn het makkelijkst te herkennen. Hoe kun je dat het snelst doen? De meeste mensen hebben een mobiele telefoon. Via de mobiele telefoon kun je verschillende apps installeren. Wij raden één van de volgende zes apps te kiezen:
  1. PLANTNET  52 Mb
  2. PICTURETHIS  45 Mb
  3. INATURALIST  90 Mb
  4. PLANTSNAP  40 Mb
  5. PLANTIFIER  13 Mb
  6. OBSIDENTIFY   45Mb


Stap 2: Maak met je telefoon een foto van de plant en zoek op welke soort het is. Als je stoepplantjes gaat invoeren kan je een plantennaam intypen of een foto uploaden. Als je een foto upload, dan krijg je vanzelf te zien wat voor stoepplantje het waarschijnlijk is. Denk je dat de app het fout heeft zoek de plant dan op in onze fotobieb of op het internet.

Stap 3: Weet je nu welke plant het is of ga je een foto uploaden om erachter te komen? Dan ben je klaar op stoepplantjes te gaan invoeren! Je mag één of meer planten invoeren, er zijn ontzettend veel soorten om te ontdekken!