Plannen Venel

Onder barre omstandigheden hebben we met acht collega’s de Landelijke opruim dag ondersteund. Een volle bak van de Toyota van Freddy als resultaat.

We zijn hiermee aan het eind gekomen van het winter werkseizoen.

 • In september starten we weer met een overleg.
 • De HGA-cursus probeer ik in oktober te plannen.
 • Eerste zaterdag van november starten we met de Natuurwerkdag.
 • Midzomerfeest. Theo en Sjan zullen dit voorbereiden. Ze kunnen nog om hulp vragen. De datum geven ze zo vlug mogelijk door.

 

En voor wie van getallen houdt, we hebben dit seizoen 945 uren in de natuur gewerkt. Dat is niet zomaar iets. Dank dus voor alle hulp.

Als je hieronder bij Kasteelgriend kijkt zie je dat aanstaande zaterdag is ingepland. Als je tijd hebt ben je welkom.

 

Vervolgens nog de vraag wie er gereedschap van de werkgroep heeft.

Je kunt dit aan mij doorgeven. Er zijn twee mogelijkheden. Terug naar de Groenling voor onderhoud. Een andere mogelijkheid is thuis bewaren en meenemen naar het project waar je meehelpt. Ik probeer een overzicht te maken zodat we weten wie wat in huis heeft.

 

Er zijn verschillende projecten die doorlopen en hiervoor vraag ik jullie aandacht. Met andere woorden: voldoende kansen om in de natuur te werken.

 • Kasteelgriend
  Diane en Henk hebben dinsdag bij Fried van den Brand in St. Oedenrode nog drie soorten wilgenstekken gehaald. In totaal 300 stekken waarmee ons hele griend kan worden ingeplant. 
  Aanstaande zaterdag willen we die stekken planten. We planten deze stekken op advies van Fried op een afstand van een meter en op kniehoogte. Een voortschrijdend inzicht gelet op de arbeidsomstandigheden.
  Verder willen we nog een stukje klaar maken om gras (van Brabants Landschap) in te zaaien, dit wordt een soort ontmoetingspunt.
  Zaterdag starten we om 9,30 uur. Even via de app overleggen welk gereedschap je kunt meebrengen.
  We verwachten voor de komende tijd nogal wat onderhoudswerk. Met de app Kasteelgriend zullen we overleggen over het werk. De momenten waarop gewerkt wordt zijn flexibel. Iedereen geeft aan wat hij/zij kan doen en de collega’s in de app sluiten zich aan. Als je mee wil doen dan is het belangrijk om je voor de app Kasteelgriend te melden. Afmelden voor de kasteelapp (als je te veel berichten krijgt) kan via Nico.

 • Abdijtuin
  John, Ine, Jan, Peter werken elke vrijdagmorgen in de abdijtuin. Je kunt je nog aansluiten.
 • Ontmoetingstuin/Servaespad. Ook hier zullen door het jaar heen werkzaamheden zijn die extra aandacht vragen. Hiervoor is ook een kleine projectgroep nodig. Het is nog niet helder wie dit kan coördineren. Jan van den Broek en Jo van den Heuvel kunnen aangeven welke hulp nodig is.

 

Tenslotte wil ik nog opmerken dat er nog steeds een vacature is voor coördinator.

 

Met vriendelijke groet

 

Harry van der Pas

Coördinator