Bernheze
Beleid & Organisatie
dinsdag05jan2021

Wintercursus

IVN VEGHEL ORGANISEERT WINTERCURSUS

Op woensdag 3 februari 2021 start in de serie ‘natuurcursussen gebaseerd op het seizoen’, een nieuwe korte cursus van natuurvereniging IVN Veghel in samenwerking met IVN Uden, IVN Oss en IVN Bernheze. In deze wintercursus wordt aandacht besteed aan typische winteronderwerpen zoals: voorraadvorming, diersporen en houtwallen en hun functie in de natuur. Ook is er elke avond een plant van de avond (mossen, naaldbomen, leliefamilie) en een (vogel)geluid van de avond.

De kosten bedragen €35 (leden organiserende afdelingen IVN €25) en zijn inclusief koffie of thee. Het aantal deelnemers is afgestemd op de beschikbare ruimte om te voldoen aan de Corona voorschriften. Aanmelden tot 20 januari info@ivn-veghel.nl  of via de website IVN Veghel (www.ivn-veghel.nl); na aanmelding ontvangt u een bericht met nadere informatie.

De cursus bestaat uit 3 binnenlessen in het PieterBrueghelHuis, Middegaal 25 te Veghel op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur en 4 excursies op zondagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.  De excursies gaan naar bekende en minder bekende natuurgebieden in noordoost Brabant  zoals het Geerbos, Maashorst, Annabos  en de Hazeputten.

De docenten zijn enthousiaste IVN-gidsen die veel in de natuur te vinden zijn. In een ontspannen sfeer valt van hen en elkaar veel (bij) te leren.

                                                                                                                                                                                       

Binnenlessen:   wo. 3 febr, wo. 24 febr, wo. 3 mrt

Excursies:        zon. 7 febr, zon. 28 febr, zon. 7 mrt, zon. 21 mrt.