Bernheze
Beleid & Organisatie
maandag01jul2019

Viering 35 jaar IVN Bernheze

Viering 35 jaar IVN BernhezeAfgelopen zaterdag opende wethouder Rein van Moorselaar het nieuwe educatiecentrum van IVN Bernheze in het Knekelhuis, naast de kerk van Dinther. Ter gelegenheid van het 35 jarig jubileum heeft IVN een groot informatiebord laten maken, waarop de natuur en het landschap rondom Beekdal de Aa inzichtelijk worden gemaakt voor bewoners, toeristen en toevallige voorbijgangers. In samenwerking met de Parochie konden we dit realiseren in het Knekelhuis. Hoofddoel is mensen kennis laten maken met de natuur vanuit onze deskundigheid en laten deelnemen in projecten in de natuur.

Dankzij de flinke inspanning van de voorbereidingscommissie, de bijdragen van een aantal gulle sponsoren en de medewerking van diverse bedrijven hier in de omgeving, is het nu zo ver gekomen, dat het Knekelhuis is geopend en het informatiebord is onthuld.

 

Gedurende de openingstijden van de VVV Heeswijk-Dinther in CC Servaes, is het Knekelhuis ook open. Daarmee is het bord dus voor iedereen toegankelijk, en levert het hopelijk veel inspiratie op, om een bezoekje te brengen aan de natuur in het Aa-dal, een wandelingetje in de omgeving te maken of langs te gaan bij een van de andere toeristische trekpleisters die het Aa-dal rijk is.

Zie hier enkele foto's

De leden van IVN Bernheze hadden na de officiële handelingen nog een gezellige middag met een gezamenlijke maaltijd, met ingrediënten uit  de Ontmoetingstuin van Servaes, en bereid door vrijwilligers uit die tuin.

Later dit jaar volgen, in het kader van het jubileum, nog lezingen over de ontwikkeling van de natuur in de Maashorst en het beekdal de Aa.

Zie ook het Brabants Dagblad