Bernheze
Landschap
zondag10nov2019

Uitdunnen bos bij de bleken

Afgelopen zaterdag met 19 personen voor de 2e maal gewerkt op het terrein van Brabant Water in Loosbroek. Een aantal nieuwe gezichten ten opzichte van vorige week, dus dat is altijd verheugend. Het was heerlijk weer en we hebben ook weer heerlijk op die prachtige natuurlokatie gewerkt. Heel wat berkenbomen in alle maten moesten weer het loodje leggen. De houtstapels groeiden aanzienlijk. We zijn benieuwd wat voor invloed het nu veel meer open karakter van het bos met de vegetatie zal doen de komende tijd.

De pauze was wel besteed: Martien en Peter zorgden als vanouds voor een lekker kopje koffie en thee voor de liefhebbers. Altijd een mooi moment om even bij te praten en de voortgang te bespreken. Daarna weer aan de slag, maar eerder gestopt , omdat we hout moesten sjouwen en laden.

Brabant Water had ons verboden om het terrein te betreden met voertuigen. Dat betekende, dat we het hout vanaf diverse lokaties naar de weg  moesten brengen,  waar de aanhangers stonden te wachten. Dit ging soms op een wel erg onconventionele manier.....  

Volgende week gaan we bij Bureau Lima en het Servaespad aan de slag.

Iedereen is welkom !

Zie de fotocollectie